Kapok kussens bij Minderhoud Wonen in regio WESTKAPELLE

Kussens met 100% natuurlijke vulling!


Een hoofdkussen met kapok is wat steviger, makkelijk in te drukken en te vormen. De 100% natuurlijke vezel geeft veerkracht en voert, door een ondoordringbaar waslaagje, vocht snel af. Door die beschermlaag is kapok bovendien van nature bacteriewerend.


Kom langs in WESTKAPELLE en bekijk onze collectie.Kapok is een 100% plantaardig materiaal en groeit in de kapokboom. Uit de rijpe vruchten van de kapokboom vormt zich een pluk zachte vezels. Deze kapokvezels gebruiken wij als vulling in ons Sunda kussen.

Kapok is heel zacht en lichter dan katoen. Het heeft een goede ademende werking en wordt ook wel de natuurlijke vochtregelaar genoemd. De wasachtige beschermlaag om de holle vezel zorgt voor veerkracht en voert het vocht snel af zonder dat de vezel dit kan opnemen.


Bekijk de volledige collectie van Minderhoud Wonen in WESTKAPELLE.

Lees meer

Zijn kapok hoofdkussens geschikt voor mensen met een allergie?

Kapok kussens zijn zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Om de vezels zit een wasachtig laagje wat er voor zorgt dat een kapok kussen geen favoriete verblijfplaats van de huisstofmijt is. De tijk van ons kapok kussen is daarnaast behandeld met Aegis. Dit maakt kussens schimmel- en bacteriewerend. Aegis maakt het kussen ook extra vochtregulerend.


Lees meer

Iedere nacht verliezen we een halve liter aan transpiratievocht. De levensduur van een hoofdkussen wordt daarom voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Volg de onderstaande onderhoudstips op voor een lang en plezierig kussenleven:


Dagelijks opschudden en het regelmatig luchten volstaat om jouw kapok kussen droog en luchtig te houden. Het regelmatig wassen van je kussensloop zorgt er bovendien voor dat je kussen fris en hygiƫnisch blijft.

Een kapok kussen kan niet gewassen worden, het natuurlijke waslaagje is hier niet tegen bestand.


Om het kussen fris te houden adviseren wij je een of meerdere molton slopen te gebruiken. Deze zorgen voor extra hygiƫne en bescherming, waardoor jouw hoofdkussen nog langer in topconditie blijft. Bovendien zijn de slopen eenvoudig mee te wassen met de rest van je beddengoed.


Bij Minderhoud Wonen in WESTKAPELLE geven wij advies over onderhoud en de collectie.

Lees meer