Donzen kussens bij Minderhoud Wonen in regio WESTKAPELLE

Daar lig je het lekkerste op!


Donzen hoofdkussens zijn nog steeds bij veel mensen in trek. Vooral het feit dat deze kussens naar wens gekneed en gevormd kunnen worden wordt gezien als pluspunt. Ook geven ze goede ondersteuning aan de nek en het hoofd en voeren ze vocht goed af waardoor het kussen beter droog blijft.


Laat je adviseren bij Minderhoud Wonen in WESTKAPELLE!De stevigheid van het donzen kussen hangt af van het percentage dons. Een kussen met 100% dons is lekker zacht, een kussen met 100% veren is juist stevig. Ook is het vulgewicht van belang: hoe meer vulling, hoe steviger het kussen.


Dons

Dons is zeer veerkrachtig en heeft daarbij een hoog vermogen om transpiratievocht af te voeren. Bij normaal onderhoud (regelmatig luchten en opschudden) zal een donskussen dan ook niet snel klam aanvoelen en is wassen niet noodzakelijk. Daarnaast is dons extreem licht. Een klein donspercentage (in gewicht) geeft daarmee een groot aandeel in volume. Hogere dons percentages vind je alleen in zeer luxe hoofdkussens.


Veertjes

Een hoofdkussen gevuld met veertjes is steviger dan een kussen gevuld met dons. Evenals dons hebben veertjes een uitstekende veerkracht en een goed vermogen om transpiratievocht af te voeren.

Silvana heeft kussens met de volgende donskwaliteiten in het assortiment:


100% veertjes

Samengesteld uit 100% veertjes en dus een steviger kussen (zie het kussen Arctica).


20% dons

Samengesteld uit 20% gewichtsaandeel dons en 80% veertjes, ook dit is een wat steviger kussen (zie het kussen Mancha). Dit wordt ook wel een halfdonzen kussen genoemd. Dons heeft bij dit kussen weliswaar maar 20% gewichtsaandeel ten op zichte van veertjes, maar doordat dons een hoge vulkracht heeft, bestaat het kussen wat betreft volume voor ruim de helft uit dons.


70% dons

Samengesteld uit 70% gewichtsaandeel dons en 30% veertjes, een zacht en soepel kussen (zie het kussen Amazona).


90% dons

Samengesteld uit minimaal 90% gewichtsaandeel dons en 10% veertjes (zie kussen Bermuda en Sonora).


Kom voor het beste advies naar Minderhoud Wonen in WESTKAPELLE!

Lees meer

Zijn donzen hoofdkussens geschikt voor mensen met een allergie?

Ja. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een donzen kussen een uitstekende keuze voor personen die allergische reacties vertonen. De feitelijke veroorzaker van een allergische reactie is vaak niet dons of veren, maar de aanwezigheid van huisstofmijt in de slaapomgeving.

De huisstofmijt voedt zich vooral met de in het bed altijd aanwezige huidschilfertjes. Omdat een donzen kussen in vergelijking met bijv. een synthetisch kussen de beste vochtregulerende werking heeft en de buitenkant (tijk) dichtgeweven is, is een donzen kussen juist geen favoriete verblijfplaats van de huisstofmijt.

Om huisstofmijt tegen te gaan is het belangrijk om de slaapkamer regelmatig te luchten en te stofzuigen. Ook door het regelmatig wassen van het beddengoed wordt huisstofmijt tegengegaan. Zorg verder voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels en een gladde vloerbedekking zoals laminaat.


Laat je adviseren bij Minderhoud Wonen in WESTKAPELLE.

Lees meer

Waar komt het dons uit Silvana dekbedden vandaan?

Een vraag die we steeds vaker krijgen. Silvana verwerkt al vele jaren het dons van Nederlandse eenden in haar donzen dekbedden en hoofdkussens. Deze eenden worden gehouden op de Veluwe.


Hoewel dons een restproduct is van de voedingsindustrie en er geen eenden gehouden worden speciaal voor de productie van dons, is het dierenwelzijn voor Silvana niet minder van belang. Silvana wil namelijk enkel dons verwerken van eenden die goed zijn behandeld. Om dit te waarborgen worden alle donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana geproduceerd volgens de Responsible Down Standard (RDS).

Donzen dekbedden en hoofdkussens gecertificeerd volgens de RDS voldoen aan strikte dierenwelzijnseisen. Dit betekent dat het dons in deze producten enkel afkomstig is van eenden die gezond leven, geen pijn lijden en geen angst of stress ervaren. Het dons is daarnaast door de gehele productieketen heen traceerbaar, waarbij enkel producten met gecertificeerd dons het RDS logo mogen dragen. De gehele productieketen, van boerderij tot eindproduct, wordt periodiek gecontroleerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union.


De donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana bereiken door de RDS certificering het hoogste niveau van dierenwelzijn, controles en traceerbaarheid.

Dat slaapt wel zo lekker!

Lees meer

Iedere nacht verliezen we een halve liter aan transpiratievocht. De levensduur van een hoofdkussen wordt daarom voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Volg de onderstaande onderhoudstips op voor een lang en plezierig kussenleven:


Dagelijks opschudden en het regelmatig luchten (niet in de felle zon) volstaat om jouw kussen droog en luchtig te houden. Het regelmatig wassen van je kussensloop zorgt er bovendien voor dat je kussen fris en hygiƫnisch blijft. Het wassen van een kussen is bij normaal gebruik dan ook niet noodzakelijk.


Een kussen kan eventueel gewassen worden volgens de aanwijzingen op het waslabel. Toch is het onverstandig een hoofdkussen vaak te wassen of chemisch te reinigen. Elk vulmateriaal slinkt bij blootstelling aan hoge temperaturen waardoor de veerkracht kan verminderen.


Gebruik bij het wassen van een donzen kussen een wolwasmiddel (alkali-vrij) om beschadiging van de dons te voorkomen.Zorg ervoor dat de vulling na het wassen snel en zeer goed droogt. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat. Stop je kussen na het wassen daarom altijd in de droogtrommel en doe er eventueel een tennisbal bij. Jouw kussen wordt dan niet alleen droog, maar is bovendien uitstekend opgeklopt.


Is jouw donzen hoofdkussen plat geworden? Doe je donzen kussen dan in de droogtrommel met een tennisbal erbij. Zet de droger vervolgens op zijn laagste stand. Jouw kussen is nog nooit zo goed opgeklopt geweest!


Om te voorkomen dat het kussen gewassen moet worden adviseren wij je een of meerdere molton slopen te gebruiken. Deze zorgen voor extra hygiƫne en bescherming, waardoor jouw hoofdkussen nog langer in topconditie blijft. Bovendien zijn de slopen eenvoudig mee te wassen met de rest van je beddengoed.


Nog meer vragen over het onderhoud? Kom naar onze showroom in WESTKAPELLE!

Lees meer