Synthetische kussens bij Minderhoud Wonen in regio WESTKAPELLE


Op zoek naar een kussen dat eenvoudig in onderhoud is en geregeld gewassen kan worden?

Kies dan voor een synthetisch Silvana hoofdkussen.


Kom naar onze showroom in WESTKAPELLE voor de collectie.

Het vulmateriaal van een kussen moet aan twee belangrijke voorwaarden voldoen voor optimaal slaapcomfort. Enerzijds veerkracht om het hoofd jarenlang goed te ondersteunen. Anderzijds het vermogen om transpiratievocht op te kunnen nemen en in betrekkelijk korte tijd weer af te staan aan de omgeving.

Silvana gebruikt hoogwaardige synthetische merkvezels met verschillende eigenschappen in haar kussens die hier aan voldoen. In de kussens kun je o.a. de volgende materialen tegen komen:


Aerelle®

Een door Dacron® ontwikkelde, zachte en lichte holle vezel die steeds zijn eigen vorm hervindt. Aerelle® wordt gebruikt in de Time Out, een wat steviger kussen.


Comforel® Soft

Ultra zachte, opschudbare en ondersteunende holle vezelbolletjes. Het meest zachte synthetische vulmateriaal dat bestaat. Comforel® Soft voelt, net als dons, heerlijk zacht aan.

Silvana gebruikt Comforel® Soft in haar zachtere hoofdkussens: de Start, Start Up (beide zeer zacht en aan te bevelen voor kinderen en buikslapers) en de populaire Rebound (zacht).

Comforel® eCO2

Opschudbare en ondersteunende vormstabiele holle vezelbolletjes vervaardigd uit streng geselecteerd gerecycled PET materiaal.

Deze synthetische bolletjes zijn milieuvriendelijk en zijn voorzien van een EU milieucertificaat, wat een uiteindelijke besparing van 77% in energieverbruik en 80% in CO2-uitstoot oplevert.

De zachte Relax Soft en wat stevigere Smash en Stirr Up zijn gevuld met dit zeer milieuvriendelijke materiaal.


Dacron® 95

Een op 95° C wasbaar, kookvast, ondersteunend hol vezelbolletje. Dit vulmateriaal zorgt ervoor dat jouw kussen ook op hoge temperaturen goed wasbaar is, zodat je kunt genieten van een onbezorgde hygiënische nachtrust.

Het kookvaste Game hoofdkussen is gevuld met Dacron® 95.


Suprelle® Memory

Een zeer zachte en drukverlagende holle vezel.

Suprelle® Memory vind je terug in de Silvana Flexiform, een wat steviger kussen dat toch lekker zacht aanvoelt.

Lees meer

Zijn synthetische hoofdkussens geschikt voor mensen met een allergie?

Ja, de synthetische kussens van Silvana zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Vrijwel alle Silvana kussens zijn behandeld met Aegis waardoor huisstofmijten geen kans hebben. Veel synthetische kussens kunnen daarnaast op 60 graden gewassen worden. Op deze temperatuur worden aanwezige huisstofmijten gedood. Op het label van je kussen vind je de wasvoorschriften.

De synthetische Silvana hoofdkussens hebben een Aegis® behandeling ondergaan. Aegis® is een revolutionaire technologie welke optimale frisheid en hygiëne garandeert. De Aegis® coating, die veilig is voor mens en milieu, maakt kussens schimmel- en bacteriewerend. Hierdoor kun je fris en hygiënisch slapen en wordt de groei van huisstofmijten voorkomen.

Ook voor informatie over allergie kunt u terecht bij Minderhoud Wonen in WESTKAPELLE.


Lees meer

Iedere nacht verliezen we een halve liter aan transpiratievocht. De levensduur van een hoofdkussen wordt daarom voor een groot gedeelte bepaald door het onderhoud. Volg de onderstaande onderhoudstips op voor een lang en plezierig kussenleven:


Dagelijks opschudden en het regelmatig luchten (niet in de felle zon) zorgt er voor dat jouw kussen droog en luchtig blijft. Het regelmatig wassen van je kussensloop zorgt er bovendien voor dat je kussen fris en hygiënisch blijft.


Een kussen kan eventueel gewassen worden volgens de aanwijzingen op het waslabel. Hoewel de meeste synthetische kussens goed gewassen kunnen worden, is het onverstandig om dit vaak te doen. Elk vulmateriaal slinkt bij blootstelling aan hoge temperaturen, waardoor de veerkracht van het kussen kan verminderen.Zorg ervoor dat de vulling na het wassen snel en zeer goed droogt. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat. Stop je kussen na het wassen daarom altijd in de droogtrommel en doe er eventueel een tennisbal bij. Jouw kussen wordt dan niet alleen droog, maar is bovendien uitstekend opgeklopt.


Om te voorkomen dat het kussen vaak gewassen moet worden, adviseren wij je één of meerdere molton slopen te gebruiken. Deze zorgen voor extra hygiëne en bescherming, waardoor jouw hoofdkussen nog langer in topconditie blijft. Bovendien zijn de slopen eenvoudig mee te wassen met de rest van je wasgoed.


Wij geven u graag advies over onderhoud bij onze showroom in WESTKAPELLE.

Lees meer